Стилістика дієслівної метафори в поезії Олександра Олеся - Василевич, Інна (Вінниця : Твори, 2024)
У статті досліджено стилістику дієслівної метафори у поезії Олександра Олеся. Індивідуально-авторські метафори поета значно розширюють образне вживання та образну семантику дієслівної лексики і саме в них відображаються найхарактерніші ознаки його стилю. Розглянуто майстерність Олександра Олеся у використанні метафоричних засобів художнього вислову.
Keywords: дієслівна метафора; стилістика; троп; семантика; лінгвістика