New Zealand English as a distinct first-language variety of the English language - Belyayev , Pavlo; Беляєв, Павло (КЗВО «Вінницький гуманітарно-педагогічний коледж», 2024)
The article explores the status of English as spoken in New Zealand and the preconditions for the emergence of New Zealand English, characterizes it as a variety of language and analyses the peculiar features of its vocabulary arising mainly from language contact with New Zealand‟s indigenous population.
Новозеландська англійська як окремий різновид англійської мови-першої мови
У статті досліджується статус англійської мови, якою розмовляють у Новій Зеландії, та передумови виникнення новозеландської англійської, характеризується її як різновид мови та аналізуються особливості її словникового запасу, що виникають головним чином внаслідок мовного контакту з корінним населенням Нової Зеландії.
Keywords: language; English; variety; New Zealand; Māori; мова; англійська; різновид; Нова Зеландія; маорі