Національно-патріотичне виховання здобувачів середньої освіти як основа формування полікультурної компетентності - Майданюк, Надія (КЗВО «Вінницький гуманітарно-педагогічний коледж», 2023)
У статті досліджено розвиток національно-патріотичного виховання у процесі навчання української літератури. Зосереджено увагу на тому, що основа системи національнопатріотичного виховання – це ідея розбудови української державності як зміцнюючого чинника розвитку українського суспільства та нації. Закцентовано, що найбільш ефективною в сучасній освітній галузі залишається системна робота, яка передбачає забезпечення рівномірного співвідношення різних напрямів виховання та розвитку молодої людини, інноваційних засобів, інтерактивних методів, нестандартних форм та технологій у організації вивчення вітчизняної літератури.
Keywords: національно-патріотичне виховання; соціальна активність; патріотична свідомість; громадянський і конституційний обов’язок; національні інтереси; цінність національного громадянства; правова культура особистості; педагогічні інновації