Розвиток критичного мислення дошкільників як запорука розвитку компетентної особистості - Ратушняк, Валентина; Барановська, Тетяна (Вінниця : Твори, 2024)
Однією з важливих складових сучасної педагогіки виступає розвиток критичного мислення, оскільки воно відображає зміни в способах сприйняття інформації та взаємодії з нею. Критичне мислення допомагає дітям розвивати навички аналізу, оцінки і прийняття обґрунтованих рішень, виступає ключовою навичкою для успіху в сучасному світі. Діти, які можуть аналізувати і оцінювати інформацію, зазвичай досягають кращих результатів в навчанні та здійснюють більш виважені рішення в майбутньому. Розвиток критичного мислення є важливим завданням, оскільки ця навичка допомагає дітям розуміти світ навколо, адекватно оцінювати інформацію та робити обґрунтовані висновки.
Keywords: сучасна педагогіка; критичне мислення; дошкільники