Реалізація моделі освітнього простору шляхом впровадження у практику технології педагогічного проєктування у закладах дошкільної освіти - Пащенко, Мая; Коваленко, Катерина (КЗВО «Вінницький гуманітарно-педагогічний коледж», 2024)
The article presents the principles of designing educational space in preschool education institutions. The implementation of pedagogical design technology in practice ensures the creation of a favorable environment aimed at the discovery and actualization of resources for the creative development of the individual. The implementation of the educational space model leads to the personal development and growth of both the child and the teacher.
У статті представлено принципи проектування освітнього простору в дошкільних закладах. Впровадження технології педагогічного проектування на практиці забезпечує створення сприятливого середовища, спрямованого на виявлення та актуалізацію ресурсів для творчого розвитку особистості. Реалізація моделі освітнього простору призводить до особистісного розвитку та зростання як дитини, так і педагога.
Keywords: pedagogical design; educational space; preschool education institution; педагогічний дизайн; освітній простір; дошкільний навчальний заклад