Кадровий потенціал дошкілля в умовах нестабільності як виклик системі освіти - Іщук, Вікторія Юріївна; Шевчук, Анна Володимирівна («Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Хмельницької міської ради, 2025)
Питання збереження кадрового потенціалу в системі дошкільної освіти є одним із найбільш болючих і водночас недостатньо формалізованих у державній освітній політиці. Незважаючи на численні нормативні документи, концепції та стратегії, реальна ситуація в закладах засвідчує: кадровий дефіцит перестав бути тимчасовим явищем і набув системного характеру. Сучасні умови, зокрема вимушені перерви в освітньому процесі, перебування педагогів і дітей у стресових ситуаціях та постійна емоційна напруга, формують нову реальність, в якій педагог потребує не лише професійної компетентності, а й системної підтримки.
Keywords: кадровий потенціал; дошкільна освіта; кадровий дефіцит