Аналіз взаємозв’язків головних героїв у романах Джона Ґріна - Похилюк, Олена; Кузєва, Софія (Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія, 2025)
У статті аналізуються особливості зображення взаємозв’язків між персонажами у романах Джона Ґріна «Провина зірок» та «У пошуках Аляски». Аналізується, як Ґрін майстерно використовує стосунки між героями для розкриття складних тем, таких як кохання, дружба, втрата та особистісний розвиток. Особлива увага приділяється аналізу діалогів та спільних переживань персонажів, що дозволяє показати глибину та реалістичність їхніх взаємин.
-
У даному посібнику розкривається зміст основних літературознавчих термінів та понять, які характеризують специфіку художньої літератури, своєрідність літературного процесу як в українській, так і зарубіжній літературі.
Keywords: підліткова психологія; соціальна динаміка; психологічна травма; особистісний розвиток; літературний аналіз