Україномовні еквіваленти англійських фразеологізмів зо онімів - Гуркало, Владислава; Марценюк, О. Г. (Вінницька міська друкарня, 2023)
Стаття присвячена дослідженню зоонімів, які використовуються у фразеологічних одиницях англійської мови та їх можливих україномовних еквівалентів. У статті наведено перелік найпоширеніших зоонімів, що вживаються у фразеологізмах, а також зоонімів, які відсутні у фразеологічних одиницях української мови. Автор аналізує можливі варіанти еквівалентів та використання українських зоонімів у відповідних контекстах.
Keywords: українська мова; англійська мова; фразеологізми; зооніми; еквіваленти; лексикографія; перекладознавство