Особливості різних видів рецензій як провідного жанру сучасної літературної критики - Похилюк, Олена (Вінниця : Твори, 2024)
The article discusses different interpretations of the concept of review as a genre of literary criticism, highlights its main features, analyzes different approaches to the classification of reviews, describes in detail the features of informational and analytical varieties of reviews.
У статті розглядаються різні тлумачення поняття рецензії як жанру літературної критики, виділяються її основні риси, аналізуються різні підходи до класифікації рецензій, детально описуються особливості інформаційно-аналітичних різновидів рецензій.
Keywords: review; review-annotation; review-remark; review-feuilleton; review – open letter; review – review article; рецензія; рецензія-анотація; рецензія-зауваження; рецензія-фейлетон; рецензія – відкритий лист; рецензія – оглядова стаття