Виховні можливості фольклору у моральному вихованні учнів початкових класів - Твердохліб, Наталія; Мороз, Дарина (Вінниця : Твори, 2024)
This scientific article examines the role and significance of children's folklore in the moral education of primary school students. It examines various aspects of the use of folk tales, sayings, songs and riddles for the formation of moral values, the development of empathy and social skills in children. The article analyzes the functions of children's folklore in the context of moral education, methods of its application in the educational process, and provides practical recommendations for teachers and parents. The results of the study confirm the effectiveness of using children's folklore as a powerful tool in the education of morally conscious and empathetic individuals in primary school.
У цій науковій статті розглядається роль та значення дитячого фольклору в моральному вихованні учнів початкової школи. Розглядаються різні аспекти використання народних казок, приказок, пісень та загадок для формування моральних цінностей, розвитку емпатії та соціальних навичок у дітей. У статті аналізуються функції дитячого фольклору в контексті морального виховання, методи його застосування в освітньому процесі, а також надаються практичні рекомендації для вчителів та батьків. Результати дослідження підтверджують ефективність використання дитячого фольклору як потужного інструменту у вихованні морально свідомої та емпатичної особистості у початковій школі.
Keywords: children's folklore; moral; education; primary school students; children's folklore categories and genres; дитячий фольклор; моральне виховання; учні початкової школи; категорії та жанри дитячого фольклору