Розвиток професійної компетентності вчителя в сучасній системі мистецької освіти - Нагорнюк, В. Г. (Вінницька міська друкарня, 2020)
У статті піднімаються питання професійного становлення, який викладатиме художньо-естетичний цикл в умов реформування освіти в Україні та реалізації основних положень Концепції «Нова українська школа». Особливу увагу автор звертає на методи формування майбутнього педагога музиканта через компетентнісний підхід та структуру системи навчання таких специфічних категорій педагогіних працівників (акцентуються: зміст освіти, суб’єкти (педагоги і вихованці), психологопедагогічні засоби).
Keywords: реформування освіти; мистецька освіта; компетентність; компетенції; структура системи; системний підхід; особистістний підхід; діяльністний підхід; культурологічний підхід; акмеологічний підхід