Вплив сімейного середовища на розвиток дитини - Барщевська, Інна; Хижук, Наталія (Вінниця : Твори, 2024)
The article examines the problem of the influence of the family environment on child development. Different styles of parenting, destructive influence of family upbringing and conflicts on the child's psyche and basic preventive recommendations are presented.
У статті розглядається проблема впливу сімейного середовища на розвиток дитини. Представлено різні стилі виховання, деструктивний вплив сімейного виховання та конфліктів на психіку дитини, а також основні профілактичні рекомендації.
Keywords: family environment; destructive factors; emotional development of a child; disharmony in relationships; improper parenting; insufficient emotional support; constructive conflict resolution; mental development; сімейне середовище; дисгармонія у стосунках; емоційний розвиток дитини; деструктивні фактори; неправильне виховання; недостатня емоційна підтримка; конструктивне вирішення конфліктів; психічний розвиток