STEM-освіта як інструмент розвитку навичок у дітей з аутизмом - Касько, Олена (Вінницька міська друкарня, 2025)
У статті розглядаються особливості застосування STEM-освіти як ефективного інструменту розвитку навичок у дітей з розладами аутистичного спектра (РАС). Обґрунтовано переваги STEM-підходу для розвитку когнітивних, комунікативних та адаптаційних навичок у дітей з аутизмом. Представлено практичні рекомендації щодо організації навчального процесу з використанням STEM-технологій та описано перспективи впровадження цього підходу в українській освітній системі.
Keywords: STEM-освіта; розлади аутистичного спектра; інклюзивна освіта; візуалізація; робототехніка; програмування